Čaj je sám o sobě velmi chutný nápoj, který se dá připravit na tisícero způsobů. Vždy se dá ale ještě vylepšit různými pochutinami. Zde máte pár chutných tipů.
Med
Med váš čaj skvěle osladí, a zároveň mu dodá tělu prospěšné vitamíny a minerální látky. Kvalitní med je pro lidské tělo velice zdravý, a zároveň vašemu čaji dodá zajímavou chuť. Med nemusí chutnat každému, ale určitě stojí za vyzkoušení.
Mléko
Na první pohled se může zdát o nepříliš chutnou kombinaci, opak je ale pravdou. Mléko čaj zjemní a mírně upraví jeho chuť. Tato kombinace je zvykem hlavně v Anglii, kde jde o běžnou praxi. Pokud na tuto kombinaci nejste zvyklí, doporučujeme prvně přidávat malé množství mléka.
Skořice
Zajímavou chuť také vašemu čaji dodá skořice. Nepřidávejte do čaje ale mletou skořici, nýbrž celý kousek skořice. Tento celý kousek nechte chvíli louhovat ve vroucí vodě, a pak ji z vody vyjměte. Skořici můžete omýt, usušit a použít na další várku čaje. Kromě skořice můžete použít i další vhodné koření, jako je například hřebíček. Chuť čaje pak vzdáleně může připomínat svařené víno. Pro tento způsob úpravy jsou vhodné zejména ovocné čaje.
Třtinový cukr
Třtinový cukr má mírně odlišnou chuť od toho běžného. Váš čaj tedy bude chutnat trochu jinak, než můžete být zvyklí. Někomu tato chuť může vyhovovat daleko víc, než běžná chuť čaje. Největší výhoda této kombinace tví ale v tom, že třtinový cukr je pro naše tělo daleko přívětivější.
Javorový sirup
Javorový sirup můžete běžně zakoupit v našich obchodech. Jeho chuť může mírně připomínat sladký karamel. S některými čaji může vytvořit velmi zajímavou a lahodnou kombinaci. Zde je zase pro změnu vhodnější používat černé čaje. Javorový sirup je poměrně zdravé sladidlo čaje.
Ovoce
Nakrájejte na drobné kousky různé druhy ovoce, které položte na dno šálku, před zalitím čaje. Po zalití ovoce příjemně změkne a vylepší chuť vašeho čaje. Vyzkoušejte například hrušku, jablko, borůvky, maliny a další.