Jak na trvalý pobyt, když … ?

Máte bydliště na obecním úřadě a nechcete mít tuto skutečnost vyznačenou v občanském průkazu? Jste v exekuci a bydlíte ve společné domácnosti s dalšími lidmi? Majitel bytu nesouhlasí s přihlášením k trvalému pobytu?
Dojíždíte denně do Prahy a platíte drahé parkování? Chcete umístit vaše děti do pražské mateřské školky nebo základní školy?

Pokud si kladete podobné otázky, může být pro vás zajímavá služba trvalého pobytu, výhody jsou zcela zřejmé.

Bydlím na úřadě

Bydlení na úřadě, bylo skvělou záležitostí do doby novely zákona o evidenci obyvatel a rodných číslech, která nařizuje od 1. června 2017 mimo jiné i povinnost uvádět trvalé bydliště v občanském průkazu s dovětkem „adresa úřadu“. Jak se na tento cejch budou tvářit bankovní instituce, úředníci, zaměstnavatelé atp. si jistě dokážete představit sami.

Jsem v exekuci

Být v exekuci a mít trvalé bydliště ve společné domácnosti s příbuznými nebo přáteli a čekat kdy zaklepe na dveře exekutor, který jim zabaví nebo polepí jejich vlastní věci je asi noční můrou všech dlužníků. Změnou trvalého pobytu se vyhnete nepříjemným konfrontacím s vašimi blízkými.

Bydlím v nájmu a majitel nesouhlasí s trvalým pobytem

Potom jste na tom stejně jako obyvatelé obecního úřadu, neboť majitel může kdykoliv podat návrh na zrušení údaje o místě trvalého pobytu občana. A co víc, již je na stole novela o evidenci obyvatel, která vyžaduje k udělení souhlasu o trvalém pobytu souhlas vlastníka nemovitosti.

Dojíždím denně za prací do Prahy

Začínat každodenně ráno nadávkami a stresem při parkování mimopražských řidičů v Praze, si nepřeje nikdo z nich, neprospívá to zdraví a celý den se nese v jiném duchu, než si představovali před příjezdem do Prahy. Řešením mohou být často přeplněna placená parkoviště (v lepším případě stovka na den) nebo doufat v zázrak, že nedostanete pokutu a parkovat na modrých zónách. Řešením je opět změna trvalého pobytu a získání roční parkovací karty, tak můžete snížit náklady na 7,- Kč za den.

Když už v Praze pracuji, chci mít děti v pražské školce nebo škole

Není nic jednoduššího, než mít děti ve školce nebo škole poblíž svého zaměstnání. Ráno děti vyložíte ve školce nebo škole, zaparkujete, skočíte na metro nebo tramvaj a za chvíli jste v práci. A vždy máte kousek od sebe děti, v případě jakýchkoliv náhlých situací, vše vyřešíte během několika málo minut. Praha také poskytuje nespočetně kroužku, či jiných mimoškolních aktivit. Mimo jiné může škola na prestižní adrese otevírat dveře k dalšímu vzdělávání.