Jaké ovoce nám nejvíce posílí imunitu?

Rádi byste si posílili imunitu přírodní cestou pomocí ovoce, ale nevíte, jaké druhy ovoce vybrat? V dnešním článku se dozvíte, jaké ovoce je bohaté na jaké vitamíny a minerály, s čím vším vám dané ovoce pomůže a všechny druhy mají jeden přínos společný, a to zlepšení a posílení imunity.

Borůvky

Borůvky se řadí mezi ovoce s nižší kalorickou hodnotou a téměř žádnými sacharidy. Takže pokud řešíte příjem kalorií a snažíte se omezit příjem sacharidů, borůvky budou tím pravým ovocem pro vás.

  • Vysoký obsah vitamínu C
  • Antioxidační účinky
  • Protizápalové účinky

Brusinky

Podobně jako borůvky jsou na tom také brusinky. Brusinky však většina lidí nevyhledává v syrovém stavu. Pokud chcete chutnější verzi brusinek, ale nechcete své tělo zatěžovat brusinkami s přidaným cukrem a umělými látkami, zvolte brusinky sušené mrazem.

  • Anti-infekční účinky

Kiwi

Kiwi také mnoho lidí nevyhledává a spousta lidí má právě na kiwi alergii. Pokud však do skupiny alergiků nepatříte, rozhodně zařaďte kiwi do svého jídelníčku. Navíc, pokud to ještě nevíte, můžete jíst kiwi společně se slupkou, kde se ukrývá většina vitamínů a minerálů.

  • Vysoký obsah vitamínu C
  • Přírodní prebiotikum

Granátové jablko

Granátové jablko je obtížnější sehnat a také si možná nevíte rady, jak a s čím ho jíst. S granátovým jablkem můžete osvěžit a zlepšit chuť různým zeleninovým salátům, ale skvěle se hodí také ke sladkým dezertům.

  • 3x silnější antioxidant než zelený čaj nebo víno
  • Pomáhá snižovat chronické zápaly v těle

Grep

Grep také spousta lidí nezařazuje do svých jídelníčků hlavně pro jeho nahořklou chuť. Pokud vám twdy vadí jíst grep samotný, můžete si z něho připravovat různé šťávy či si ho přidat do smoothies.

  • Vysoký obsah vitamínu C
  • Vysoký obsah vitamínu A
  • Antioxidant
  • chrání DNA před poškozením