Jen se trochu ochladí a citlivější lidé jsou hned nemocní. Ty odolnější to čeká později, ale málokdy se vyskytne rok bez nepříjemného nachlazení. Pokud na sobě poznáváte příznaky klasického nachlazení, vyzkoušejte následující rady. Můžete je také použít jako skvělou prevenci.
Syrová cibule
Cibule obsahuje spoustu látek, které s nachlazením dokážou zatočit. Syrová cibule pomáhá pročistit ústní dutinu od nežádoucích bakterií a ničit jejich zárodky. Obsahuje také vitamín C, který podporuje naši imunitu. Nejúčinnější je překrojit cibuli na půl, a sníst samotnou půlku cibule. Druhou půlku snězte tentýž den, trochu později. Není to jednoduché, ale je to velmi účinné. Cibuli se snažte pořádně rozkousat a nechat v ústech působit. Další možností je zahrnout syrovou cibuli do svých pokrmů, ale zde výsledek již nebude tak veliký.
Syrový česnek
Mnozí syrový česnek přirovnávají k přírodnímu antibiotiku. Česnek obsahuje spoustu účinných látek pro boj s bakteriemi. Zařaďte ho tedy do vašeho jídelníčku ve velikém množství. Důležité je, aby šlo o čerstvý syrový česnek. Po vaření a jiné tepelné úpravě česnek ztrácí na účinnosti v boji proti bakteriím. Zapomeňte tedy na sušený česnek a jeho podobné formy. Jednoduše kupte čerstvé paličky kvalitního česneku, oloupejte a nakrájejte do svého pokrmu jako skvělé dochucovadlo.
Bylinkové čaje
Bylinky a odvary z nich v podobě čajů jsou skvělou volbou pro boj s nemocemi. Vyzkoušejte zejména kombinace různých bylinek, protože každá je dobrá na něco jiného. Bylinky by nikdy neměli být náhradou za plnohodnotná antibiotika předepsaná lékařem, ale skvěle fungují pro zklidnění bolestí a podporu našeho organismu, během prodělávání nemoci.
Na závěr bych rád připomenul, že nemoc není radno podceňovat, a vždy je lepší navštívit lékaře. Pokud cítíte, že je nachlazení lehkého rázu, můžete s ním bojovat prostřednictvím výše zmíněných rad. V případě objevení závažnějších příznaků ale neváhejte lékaře navštívit.