Jakou si vybrat dietu

Dieta je stravování, které vám má napomoci hubnout. Ekologické diety jsou populární a velmi efektivní. Stačí jen vynechat z vašeho jídelníčku pár potravin, které nejsou zdraví prospěšné.

Eko dieta

Při každé dietě je potřeba vynechat nějaké potraviny. Například tuky a cukry. Často bývá doporučeno snížení kalorií nebo také zmenšení porcí jídla. Stačí naložit si na talíř méně. Dobré jsou různé dietní potraviny, které vám napomohou k hubnutí. Různé koktejly a také doplňky stravy. Existuje mnoho diet, které jsou velmi účinné, nejúčinnější dieta je ta, která vám nejvíc sedne. Neměli byste ani zapomínat na pravidelný pohyb, který je při každé dietě nutný.

Keto dieta

Keto dieta je nejlepší dieta na hubnutí. Je to prášek v sáčku nebo dóze, který má několik příchutí. Nízkosacharidové stravování, organismus přijímá energii z bílkovin a také z tuků. Během této diety jsou výrazně omezeny potraviny bohaté na sacharidy, jako bílé pečivo, sladkosti a polotovary. Konzumujete víc zeleniny, ovoce, obilovin a také luštěnin.

Při Keto dietě je cílem dosáhnout ketózy. To je stav, kdy tělo místo sacharidů spaluje tuky. Keto dieta je dobrá na hubnutí a dobrou funkci kardiovaskulárního systému. Je příznivá pro zdraví mozku a nervů. Přispívá ke správné výšce hladiny inzulinu v krvi.

Low carb dieta

Low carb dieta je dieta na hubnutí, která má vysoký obsah tuků, sacharidů i proteinů ve stravě. Tato dieta působí tak, že budete rychle hubnout. Nebudete mít tolik hlad a sníží se vám také cukr v krvi. Snižuje riziko kardiovaskulárních nemocí, zlepšuje náladu a zlepšuje hormonální rovnováhu. Můžete si koupit low carb dietu v prášku s mnoha příchutěmi, jahodovou nebo banánovou jako smoothie.

Jídla patřící do low carb diety jsou velmi chutná a dobrá. Na večeři si můžete dát sušené ovoce, luštěniny, pečivo, brambory, obiloviny nebo i pizzu či cerálie.

Dukanova dieta

Dukanova dieta je založena na omezení sacharidů a zvýšeném příjmu bílkovin ve stravě. Při této dietě by se měly konzumovat ve větším množství tekutiny. Dukanova dieta je rozdělena do čtyř fází. V první jsou povolena vysokoproteinová jídla, pak se střídají bílkovinová jídla se zeleninou. Později přidáváte maso, vejce a mléčné výrobky. Nakonec můžete konzumovat vše a dáváte si čistě bílkovinové dny, kdy vynecháte ostatní potraviny a jíte jen bílkoviny.

Tuto dietu vymyslel Pierre Dukan, který vycházel ze zvýšeného množství bílkovin oproti sacharidům. Při dietě by měl přijít rychlý úbytek na váze, aniž by musel organismus hladovět. U této diety je dobrá udržovací fáze, kdy nenastává jo-jo efekt.

Diety a doplňky stravy

Ke každé dietě si můžete pořídit doplňky stravy. Jsou v nich obsaženy vitamíny a také bílkoviny či sacharidy, které budete potřebovat jako denní dávku. Keto Dietu vyrábí ryze česká firma, která vám dodá kvalitní dietu. Je navržena tak, abyste rychle a účinně zhubli. Obsahuje zvýšené množství proteinů, které jsou pro tělo nutné. Je vhodná pro muže i ženy.