Jak si užít dovolenou a nepřijet o deset kilo těžší

Chystáte se na dovolenou, ale zároveň držíte dietu a máte strach, že po dovolené přijedete o několik kilogramů těžší? Jak se stravovat zdravě na dovolené, ale zároveň si dovolenou užít se vším všudy? V dnešním článku vás uklidníme, protože to opravdu jde. Předáme vám několik užitečných rad, podle kterých pokud se budete držet, po návratu budete moci pokračovat v dietě a hubnutí bez gramu navíc. Jak na to? Dozvíte se níže.

All inclusive

Nejprve se podíváme na variantu dovolené se stravováním all inclusive. All inclusive je forma stravování, kde se v restauracích podává hned několik jídel a vy si můžete vybírat dle svých preferencí a chutí. V dnešní době jsou často podávány zdravé nebo alespoň zdravější varianty pokrmů, proto v rámci all inclusive nebudete mít problém. Při snídani si vybírejte z vajec, jogurtů, ovoce a tmavého pečiva. Pokud si chcete dopoledne dopřát zmrzlinu, ráno si dejte o něco méně sacharidů (omezte pečivo, ovoce, cereálie). Dopolední zmrzlina velký „humbuk“ v dietě neudělá, proto si klidně vyberte svojí oblíbenou příchuť a pochutnejte si na zmrzlině bez výčitek. Obědy a večeře jsou často podávány velmi podobně, vybírejte si libové maso ideálně s úpravou grilování či pečení. Jako přílohu si vybírejte brambory či rýži, kterou najdete téměř v každém hotelu. Nezapomínejte také na dostatečné množství zeleniny, která vás navíc zasytí na delší čas. Pokud vás láká nějaká nezdravá pochutina, dopřejte si ji, ale s mírou a v malém množství.

Dovolená bez stravování

Druhou variantou je ubytování bez stravování. V tomto případě si nejspíše zvolíte nějaký apartmán, ve kterém se nachází i malá kuchyňka včetně kuchyňského vybavení. Poblíž každého hotelu/apartmánu určitě naleznete i nějaký obchůdek. A jak se tedy stravovat v tomto případě? Úplně stejně jako zmiňujeme výše, s tím rozdílem, že jídlo si budete připravovat sami. Opět si můžete dopřát nějakou sladkost, ale držte se výše zmíněných pravidel.

V rámci dovolené se snažte zařadit i více pohybu než obvykle. Dlouhé procházky jsou vhodnou volbou.