Proč je gap year dobrý právě pro Vás?

V dnešní době je u mnoho studentů trend vzít si takzvaný gap year neboli roční studijní pauzu. V drtivé většině případů bývá tato pauza vyplněna cestováním či prací v zahraničí. A proč doporučujeme vzít si gap year právě Vám? Pozitiv, jež tato roční pauza přináší je celá řada.

Získáte nadstandardní perspektivu

Je prokázáno a mnoho lidí, jež se postupně vracejí ze svých gap yearů nám potvrdili, že díky roční pauze, kterou strávili prací v zahraničí, si neskutečně rozšířili obzory a získali nad životem zcela jinou perspektivu.

Dnešní školství je bohužel koncipováno na základě obsáhlého množství teoretických znalostí, z nichž mnoho v praktickém životě nevyužijete. Jedna velká věc, kterou školy postrádají, je schopnost nabídnout studentům skvělý přehled činností, které jim mohou pomoci prorazit v pracovním životě. Takže pokud si skutečně tuhle roční příležitost najít obory, typy prací a pracovní pozice, o kterých se Vám ani nesnilo, tak směle do toho.

Dozvíte se mnoho informací, jak z řad svých zahraničních kolegů, tak i z celkového pohledu na danou zemi. Pak už stačí najít jednu z věcí, jež by Vás bavila a máte vyhráno.

Kontakty

Dnešní doba se velmi zakládá na dobrých kontaktech a to nejen v rámci společenského vyžití, ale také podnikání. Cestou do zahraničí nebo následnou prací ve Vámi vybrané lokalitě naberete obrovské množství kontaktů, ať už ze strany leadershipu ve vaší práci v jiné zemi, tak i mezi svými kolegy a přáteli, které si zde najdete.

Získáte kontakty třeba na celý život, budete se moct do dané země opakovaně vracet, ať už za přáteli nebo kvůli pracovním příležitostem.

Právě dobré kontakty a propojení s lidmi Vám dává unikátní možnost najít další a další příležitosti v různých krajinách světa, popřípadě i mnohem lépe placené. Proto nezahálejte a udělejte si, co nejvíce přátel.

Boost vaší kreativity

Nic Vám neprospěje k nakopnutí produktivity a kreativity více než rok strávený v jiné zemi s jinými mravy a jiným pohledem na svět.

Tento šok (naprosté osamostatnění, vynucená organizace v cizím prostředí, oproštění od Vašeho klasického života) Vám neuvěřitelně nakopne kreativitu, uvidíte možnosti tam, kde předtím zůstávaly skryté. Naučíte se komplexněji myslet, propojovat si více věcí.

Právě Vaše kreativita může být klíčová pro Váš následující úspěch na poli, ať už akademickém či pracovním.