4 způsoby jak přepravovat psa v autě

Jistě spousty z vás přepravovalo psa, pod nohama spolujezdce nebo ho nechalo volně pobíhajícího na zadních sedačkách. Za nesprávné přepravování psa můžete dostat pokutu až 2000 Kč a při autonehodě se to může velice vymstít a ohrozit život nejen vašemu mazlíčkovi, ale i vám. Ať jde jen o převážení psa po městě nebo ho chcete vzít s sebou na dovolenou, je rozumné i psa v autě zabezpečit.

1. Přepravní box

Přepravní box je jeden z nejbezpečnějších způsobů, jak přepravovat psa v autě. Existuje spousty druhů boxů, pro malá plemena, i pro velká. Box by měl být umístěn v kufru auta. Nestačí, ale aby jen volně ležel, box by měl být uchycený, aby při nehodě nemohl vystřelit. Pokud váš pejsek nesnese být zavřený, jsou tu i další možnosti.

2. Psí Autosedačka

Autosedačka pro psy se dá využít hlavně pro malá plemena. Dá se připnout k sedadlu a můžete je dát na zadní sedadlo nebo sedadlo spolujezdce. Ale tady pozor, nedoporučuje se přepravovat psa na předním sedadle, pokud při nehodě vystřelí airbag, může vašemu psovi ublížit.

3. Bezpečnostní popruh a ochranná deka

Tahle možnost se dá využít u větších plemen. Na zadní sedadla se připne ochranná deka, která se připíná přes zadní a přední sedadla, tím pádem vytvoří vašemu mazlíčkovi ochranu ze všech stran a sedačky auta brání od chlupů. Dál potřebujete postroj a bezpečnostní popruh, který zaháknete za postroj a zasunete stejně jako pás. Další možnost je umístit psa i s ochrannou dekou do kufru. Pejsek bude mít svojí volnost v autě, ale nebude mít možnost ohrozit jak svou bezpečnost, tak bezpečnost řidiče.

4. Mříž

Pokud převážíte psa v kufru, měli byste oddělit prostor kufru od zbytku auta mříží nebo síťkou. Pejsek pak nebude moct přelézt dopředu.

Zamyslete se nad tím, jak svého mazlíčka převážíte, aby to bylo bezpečné pro všechny. Můžete se poradit i s vaším veterinářem nebo ve Zverimexu. Jistě se najde nejlepší způsob jak přepravit vašeho pejska.