Nová forma investování? NE! Pouze málo známa, řeč je o LEGO stavebnicích

Kdo by to byl řekl, že se může svým způsobem obyčejná hračka stát zajímavou investicí pro mnoho sběratelů. Pokud si říkáte, že je to nemožné, jste na omylu. V tomto případě jde o dánskou stavebnici společnosti LEGO, která baví děti již několik desetiletí. Je to až neuvěřitelné, jak se tato stavebnice dokázala udržet a jsme pevně přesvědčeni o tom, že i nadále tomu tak bude. Minimálně z pohledu investorů.

Baví vás investování? Přejděte na LEGO

Pro někoho je investování zábavou, pro jiné zase živobytím. Ať už jde o jakoukoliv formu investování, rádi bychom vám představili možnost, o které jste neměli doposud ani ponětí. Jak už bylo řečeno v prvním odstavci, řeč je o dánské stavebnici LEGO. Jak taková investice probíhá a čím ji vůbec zpeněžit? Pokud jste si s ní hráli v dětství a nyní kupujete LEGO pro své děti, měli jste nejspíš možnost vidět vyšší ceny, které vás mohly až zarazit. Právě to dává investorům možnost přijít si na nemalé finanční prostředky.

Jak probíhá taková investice do LEGO stavebnice?

V první řadě je potřeba se v tomto oboru pohybovat, podobně jako u obrazů nebo akcií. Jakmile narazíte na výborný kousek, doporučujeme vám koupit pár těchto stavebnic. Jde o investici, takže v žádném případě LEGO z krabice nevytahujte, ani nerozbalujte. Jestliže chcete dosáhnout vyšší ceny, měli by být krabice nově zabalené a nepoškozené. Uchovejte je někam, kde na ně nedosáhnou děti. Investování do LEGO stavebnice je převážně o trpělivosti. Ceny se mohou zvýšit o několik desítek až stovek procent, chce to ovšem vyčkat několik let.

Statisticky je LEGO na prvních pozicích

Podle finančních expertů je LEGO na prvních pozicích se svými dvanácti procenty. Jiné formy investování jsou několikanásobně nižší. Řeč je například o akciích, které se v průměru pohybují v rozmezí od dvou do čtyř procent. Pod akciemi se dokonce umístily také spořící účty, které na investování do LEGA nemají vůbec.