Jak ve vedru přežít dlouhou cestu autem?

Letní cestování má mnoho podob a pokud přísaháte právě na jízdu autem víte, že výhody vysoce převyšují nějakou tu malou nevýhodu. Cestovat autem vám dovolí dopřát si zastávku kdy chcete a kde chcete, jste doslova svými pány a do auta vezmete jen toho, s kým je vám cestování příjemné. Navíc moderní automobily našeho tisíciletí umí i v letních parnech pořádně rozjet klimatizace a tak není ani důvod dělat nějaké ty osvěžovací přestávky. A vyrazit můžete po jakékoli cestě – dobrodružství, které vás na jejím konci čeká bude určitě stát za to! Nezapomeňte si přibalit pár nezbytností a můžete vyrazit!

Chytrá doba si žádá chytré pomocníky a důmyslné vychytávky

Pokud zrovna nejedete na konec světa, odpočinout si od strastí uspěchané moderní doby a všechny mobily a notebooky chcete nechat doma, pak se vám na pořádný výlet autem rozhodně bude hodit pár vychytávek. Začít můžete kvalitní GPS navigací, která vás vyvede ze spleti odboček a objížděk na rozkopané dálnici, stejně jako pomůže prokličkovat přespolní cestou daleko od civilizace. Pro její pořádné upnutí vsaďte i na pevný a stabilní držák. Mobilní telefon nemůže chybět – samozřejmě vybavený kvalitním fotoaparátem, to pro případ, že by se vám nechtěl tahat foťák klasický. A obejít se nemůžete ani bez nabíječky – klasické i té do auta. Velmi oblíbenou „hračkou“ pro motoristy je i důmyslná a praktická kamera do auta. Ta už umí nejen zaznamenat zajímavé momenty z vašeho cestování, ale v případě nehody také určit, kdo je případný viník.

Nápoje a občerstvení? Ve svém autě podávejte chlazené!

Pitný režim je důležitý a nějaká ta oblíbená limonáda či minerálka bodne každému členu posádky – řidiči obzvláště. Jenže znáte to. Máte žízeň a když si loknete přehřátého nápoje, zase vás chuť pít bleskurychle přejde. Pořídíte-li si však do auta chladící box nebo rovnou ledničku – máte vyhráno. A po starostech. Vozit totiž s sebou můžete nejen příjemně vychlazené vody, ale bez obav také nějakou tu svačinku, která by jinak cestu autem nevydržela. Čerstvé potraviny a nápoje tak můžete vložit do lednice či praktického chladícího boxu, který umístíte do kufru nebo jen za sedadlo a napájet ji můžete z auto zásuvky.

Pohodlí je základ

A proč si ho při dlouhé cestě nevylepšit praktickým cestovním polštářem a užitečným stínítkem do auta. Ne každé auto má zatmavovací skla a díky auto roletkám či stínítkům se vám bude cestovat mnohem pohodlněji. Stejně je to v případě, že vás během jízdy přemůže únava – samozřejmě jako spolujezdce – nebo vás začne pobolívat za krkem. Cestovní polštáře přinesou úlevu krku i vaší hlavě a zpříjemní odpočinek i během dlouhé jízdy. V případě řidiče je samozřejmě nutné dopřát mu pravidelné přestávky aby únava nedopadla i na něj.