Jak se zbavit myší

Příroda moc dobře ví, kdy nastává čas pomalu se ukládat k zimnímu spánku. A tak se není co divit, že i malé myšky v šedivých kožíšcích si právě v podzimním čase hledají nějakou tu skulinku, jak se dostat do našich obydlí. Určitě o ně nestojíte v garáži, ve sklepě, zahradním domku, bytě ani rodinném domku. A my víme, jak na ně!

A zase ta prevence!

Větší výskyt myší je dán i místem, kde bydlíte. Pokud máte velkou zahradu, na které navíc chováte domácí zvířata, myšky láká jejich potrava, a tak je větší pravděpodobnost, že se na podzim začnou stěhovat k vám domů. Stejné to pak je i u velkých milovníků zahrádek a pěstování čehokoli. Pokud tedy nechcete, aby myši našly zimní zázemí právě u vás, rozhodně nenechávejte nikde a nikdy nezabalené jídlo a ani zbytky jídla. Pravidelně vynášejte odpadky a na potraviny si pořiďte kvalitní obaly. Zaměřte se i na čistotu v tomto ohledu i na své zahradě i v pergole. Vaší pozornosti nesmí uniknout ani nedojedky domácích zvířat či dětí – třeba v aktovce.

Dům či byt dobře zkontrolujte, a to z pohledu i těch nejmenších netěsností, prasklin či škvír. I tudy by totiž mohly myši snadno projít. Problém můžete vyřešit zazděním s přidáním střepů, ale také kvalitní exteriérovou polyuretanovou pěnou. A do oken se nebojte opatřit si síť!

Vsaďte na chytré vynálezy

Naštěstí žijeme v moderní době plné technických vymožeností. Jednou z nich jsou i plašičky myší, které předčí osvědčené pastičky. Pastičky umí řešit už vzniklý problém, ale plašičky úspěšně všechny myšky z okolí odradí od toho, aby navštívily právě vás. Plašička myší je vlastně obyčejná nenápadná elektronická krabička, která v pravidelných intervalech vydává zvuk. Ten slyší pouze myši – lidské ucho je ani nezaznamená. Myši však ano a poslouchat jej rozhodně nebudou chtít.

Ani babské rady nejsou na škodu

Milujete vůni máty? Výborně! Vsadit totiž můžete na pepermintový olej. Stačí vzít kousky látky a tu namočit do pepermintového oleje s nádhernou vůní. Hadříky pak položte na místa, kudy by se mohly myši dostat dovnitř – klidně i na parapet či ke vstupním dveřím. Stejného efektu pak můžete docílit i pomocí obyčejné aviváže. Chemii totiž myšky nemusí. Vy si tak provoníte příjemně byt a myšky si sbalí svoje kufry.

Nesmíme zapomenout ani na ten nejúspěšnější staletý trik! Zamilujte se do koček a hýčkejte si je tak, aby si pak ony hýčkaly vás. A zbavily vás šedých kožíšků jednou provždy. Už pouhá vůně koček totiž myškám úporně vadí!