Jak přežít podzim a nezbláznit se!

Někteří lidé podzim přímo milují. Užívají si nošení teplých šál a kabátů nebo také procházky přírodou, která v tomto období hraje spoustou různých barev. Existují ovšem také ti, kteří ho vnímají jako začátek dlouhé zimy, na který se opravdu netěší. Dopadají na ně podzimní deprese, cítí se pořád unaveni. Pokud patříte právě do té skupiny lidí, které podzim neoslovil, pokuste se ho alespoň zpříjemnit následujícími typy.

CHLAD A ZIMA? NE!

V případě, že podzim nemůžete vystát, pravděpodobně na tom bude mít svůj díl viny právě počasí. Abyste hned ráno nevycházeli z domu se špatnou náladou, určitě se nebojte zainvestovat do teplého oblečení. V módních řetězcích jsou často k dostání lehké bundičky a kardigany, ve kterých sice budete vypadat šik a in, ale nejspíš vám v nich bude hrozná zima. Proto raději kupte dražší kousek z kvalitního materiálu a to platí jak u kabátu, bot, rukavic či šátku.

Pokud víte, že vás před zmrzlýma rukama neuchrání ani ty nejlepší rukavice, pořiďte si hřejivé polštářky. Jsou vyplněné kapalinou, v které se nachází kovový plíšek, který jednoduše promáčknete, kapalina ztuhne a začne hřát. Tato pomůcka jistě přijde vhod třeba při čekání na vlak.

PODZIM VONÍ!

Podzim rádi nemáte, ale jistě milujete nějakou vůni, kterou s ním máte spojenou. Skořice, jablka, švestky? Zkuste si své oblíbené aroma vnést do bytu pomocí svíček či vosků do aroma lamp. V dnešní době si můžete koupit svíčku už v jakékoli vůni, na kterou jenom pomyslíte. Pokud nevíte, kterou si máte vybrat, zkuste pořídit přímo nějakou s názvem „Podzim“. Váš domov tímto způsobem zahřejete a zútulníte.

ZAMILUJTE SE DO ČAJŮ!

Dlouhé podzimní večery si jistě můžete zpříjemnit i takovým menším rituálem. Co byste řekli tomu, kdybyste si každý den po práci/po škole uvařili dobrý čaj, zabalili se do deky a četli si knihu nebo prohlíželi internet? Krásná představa, že ano?

Aby takový čas byl opravdu příjemně strávený, vyzkoušejte kvalitnější sypaný čaj. Jeho příprava se zdá být sice náročnější, ale jedinečná chuť za to určitě stojí!

Čaje také můžete nahradit velmi dobrou kávou, kakaem nebo horkou čokoládou. Prostě něčím, co si opravdu vychutnáte!

HORKÁ VANA S PĚNOU? KLIŠÉ KTERÉ NEOMRZÍ

Není nic lepšího než se po celém chladném podzimním dni naložit do horké vany a jen tak ležet a relaxovat. Pokud si tento zážitek chcete ještě o stupeň vylepšit, jistě se poohlédněte po něčem, co vám koupelnu trochu provoní. Ať už by to měl být sprchový gel nebo šumivé bomby, koupelové pěny či sprchové želé.

Po koupeli vám jistě přijde vhod příjemný župan a extra teplé ponožky.

DOPŘEJTE SI LUXUS!

Málokdo si může dovolit na podzim odletět někam do teplých krajin, aby si odpočinul od chladu v našem mírném pásu. Ovšem, pokud máte několik stovek navíc, není vhodnější doba na wellness než právě podzim a zima. Odjet na víkend do pěkného hotelu a nechat se hýčkat, nabírat energii pro další dny a jen tak relaxovat. Nezní to krásně? Vůbec nejlepší se v tomto období jeví být návštěva termálních koupališť. Pokud tedy máte tu možnost využijte jí!

ČAS NA SEBE? DŮLEŽITÝ!

Nemáte zrovna čas nebo finanční prostředky na wellness? Nevadí! Volné víkendy vyplňujte vším u čeho si odpočinete. Pokud máte náladu na to, zůstat celý den v posteli, koukat na filmy, jíst dobré jídlo a pít horkou čokoládu, tak to udělejte! On se za jeden den, kdy své povinnosti hodíte za hlavu, svět nezhroutí. Když budete odpočinutí, vše půjde snadněji!

Podzim si samozřejmě vylepšujte vším, co máte rádi vy. To je nejlepší způsob pro udržování dobré nálady. A nezapomínejte, že i když venku řádí déšť a plískanice, ve své mysli můžete mít podzim zalitý sluncem!