Proč si dát hrušku každý den?

Je sladká, má lahodnou chuť, plno vitamínů i energie a dokonale umí zahnat hlad i nejrůznější chutě. Za hrušku neutratíte půlku výplaty. A navíc existuje hned několik pádných argumentů, proč si ji do jídelníčku zařadit každičký den.

Hruška? Dokonalá domácí lékárna!

V jedné jediné obyčejné hrušce najdete téměř osmdesát procent vody a neskutečné množství vitamínů A, B, C, E, K. A také kyselinu listovou. Ve vínku ji nechybí ani draslík, zinek, železo, měď fosfor a mangan. Zároveň hruška obsahuje minimum tuků. A také sodíku. Hruška tak skvěle bojuje s vysokým tlakem i problémy s trávením. Uleví vám při revmatismu i horečce. A dokonce umí vylepšit imunitu i vaši náladu.

Hruška vyladí krevní tlak i náladu

Díky velkému množství kyseliny listové se vám do těla vyplaví hormon serotonin, který je zodpovědný za pocit štěstí, klidu a pohody. Hruška tak – ne nadarmo – dozrává právě na podzim. Skvěle totiž funguje proti podzimním splínům a depresím. Trápí-li vás nervozita a podrážděnost – i s ní můžete úspěšně bojovat díky hrušce. Trpíte-li na vysoký krevní tlak, v hrušce najdete vysoký podíl draslíku a minimum sodíku. To je skvělá kombinace i proti onemocnění srdce, cév a tolik obávanému infarktu. Nejvíce těchto tělu prospěšných látek najdete pod slupkou, proto si hrušku dopřávejte i s ní.

Pomocník s imunitou i trávením

Možná namítnete, že když si dáte hrušku, rozbolí vás břicho a nafouknete se jako balón. Na vině však není samotná hruška. Viníkem je spíše fakt, že ji dost možná konzumujete ještě nedozrálou. K jídlu si vybírejte hrušku zralou – jen ta je nejlépe stravitelná. Hruška totiž obsahuje hodně vlákniny. A dobře tak ovlivňuje činnost střev. Dokonce je doporučována pro své projímavé účinky v boji se zácpou.

Hruška také umí zabojovat s nachlazením, viry i bakteriemi. A dokonce i mírnými záněty. Celkově tak posiluje vaši imunitu.

Dopřejte si detox i omlazení

Detoxikace je v poslední době zmiňována po celý rok. Chcete-li si i vy dopřát očistu těla, hrušky jsou ideálním prostředníkem. Hrušky totiž umí v těle neutralizovat přebytečné kyseliny a působí tak jako přírodní diuretikum.

Hrušky ale také omladí vaši pokožku. Umí vás řádně hydratovat uvnitř, ale také zevně. Stačí si rozmačkat jednu hrušku na kaši, smíchat s jogurtem a nanést na obličej či dekolt. Už po pár aplikacích pocítíte velký rozdíl.