Jak zvýšit spalování kalorií během dne

Jistě už víte, že pro hubnutí je zásadní být v kalorickém deficitu. Do kalorického deficitu se můžete dostat snížením kalorického příjmu (úpravou jídelníčku), ale také zvýšením kalorického výdeje (přidáním pohybu).

Není dobré spoléhat pouze na jeden způsob dostání se do kalorického deficitu. Pokud budete držet příliš striktní jídelníček s minimálním kalorickým příjmem, nejen, že nebudete mít energii a chuť do života, ale také můžete ohrozit své zdraví. To samé platí také o přílišném zvýšením kalorického výdeje. Je dobré upravit oba aspekty.

V dnešním článku vám prozradíme, jak zvýšit kalorický výdej během dne.

Silový trénink

Může se zdát, že po hodině běhu vaše chytré hodinky ukáží vyšší číslo spálených kalorií než hodina strávená v posilovně.

Pokud si však správně nastavíte silový trénink, kde splníte svalové přetížení, a podpoříte tak růst svalů, vaše tělo bude spalovat kalorie také několik hodin poté. Navíc čím více svalové hmoty naberete, tím více kalorií během dne spálíte. Silový trénink se stane nezbytnou součástí při budování lepší a pevnější postavy.

Cvičit v posilovně nemusíte nutně každý den. Nastavte si jednotlivé tréninky tak, ať zvládnete regenerovat. Při vysokém objemu tréninků namáháte nejen svaly, ale také nervovou soustavu, což může mít zdravotní následky.

Procházky

Procházky jsou jedním z nejlepších prostředků, jak zvýšit kalorický výdej během dne.

Chůze je jednou z nejpřirozenějších aktivit pro člověka, nezatěžuje nijak nervovou soustavu, ani svaly, šlachy a je prospěšná pro zdraví, kardiovaskulární systém, ale také trávení. Navíc během chůze také vydáváte energii.

Běžný pohyb během dne

Rozumíme, že ne každý má čas několik hodin denně chodit na procházky. Pokud máte sedavé zaměstnání, může být těžké vše stihnout.

Proto se snažte hýbat během dne. Několikrát denně se zvedněte, protáhněte se, pusťte si hudbu, zatančete si. Uklízejte, hrajte si s dětmi, s domácím mazlíčkem, zkrátka se snažte být aktivní.