Jak ušetřit před dovolenou na poslední chvíli v deseti krocích?

Celý rok se těšíte, až alespoň na týden svůj stereotypní způsob života vyměníte za bezstarostné lenošení, nic nedělání a poznávání nových míst a krás světa? Ano, čas dovolených je tu! Nejsou zrovna levnou záležitostí a tak si možná lámete hlavu, kde vzít na dovolenkové kapesné, abyste si svůj týden v roce pořádně užili. Máme pro vás deset tipů, jak před dovolenou ušetřit peníze a nemuset na ní obracet každou korunu.

Vrhněte se na zásoby

Že zrovna ve vašem oblíbeném obchodním domě je spoustu věcí, které ani nepotřebujete, v akci? Nákupy rozhodně omezte na minimum a pouze základní potraviny a nezbytnosti, které vám skutečně došly. Jinak se vrhněte na vyjídání mrazáku a zásob ve špajzce. Budete se divit, že to hodí i pár tisícovek.

Kávičku a sladký dezertík si vychutnejte doma

Milujete návštěvy kavárny? A už jste si někdy spočítali, kolik vás tato relaxace stojí měsíčně nebo dokonce týdně? Do dovolené si kávičku uvařte doma a lehký moučník si upečte sami ze zásob.

Auto nechte odpočívat

Benzín ani nafta není zrovna nejlevější a tak si trošku potrénujte své nohy a celé tělo. Skutečně nemusíte po městě jezdit autem, děti od babičky vyzvedněte pěšky a těch pár tašek nákupu z obchoďáku taky zvládnete odnést v ruce. A do práce – pokud to samozřejmě nemáte přes půl republiky – můžete vyrazit na kole!

Když už na nákup, tak se slevou

Určitě jste si všimli, že každý obchod praská ve švech pod akčními nabídkami. Pro jednou si odpusťte to nejdražší a nákup toho nejnutnějšího poskládejte z akčních nabídek či slevových akcí výrobků, jimž dochází datum spotřeby.

Obědy v práci? Zkuste krabičkovou metodu z domova!

Každý den vyrážíte s kolegy o polední pauze na oběd do oblíbené restaurace? Možná jdete jen na meníčko, ale i to něco stojí. Ovšem oběd z domova má také něco do sebe a navíc vás stojí nesrovnatelně méně.

Pitný režim? Vsaďte na vodu z kohoutku!

Pitný režim je důležitý, ale opravdu myslíte, že všechny ty limonády jsou zdravé? Nebudeme vám dnes dělat přednášku ze zdravé výživy, ale určitě nám dáte za pravdu, že voda z vodovodu je mnohem, ale mnohem levnější. A za týden ušetříte klidně i tisíc korun!

Oblíbený zlatavý mok si vychutnejte na dovolené

Pivečko s kamarády nebo dvě deci bílého s kámoškami je určitě fajn relax, ovšem před dovolenou pěkně zatíží váš rodinný rozpočet. Odpusťte si denní návštěvu oblíbené hospůdky či vinárny a raději ušetřené peníze utraťte za poznávání lahodných moků domorodců na dovolené.

Kadeřník a kosmetika? Sluníčko je nejlepší mistr!

Teď asi tneme do živého, ale milé dámy, opravdu je moudré těsně před dovolenou navštívit kadeřníka a pořídit si novou barvu na vlasy nebo investovat nemalé peníze do kosmetičky? Vždyť sluníčko vašim vlasům na dovolené dodá ten nejlepší nádech a pokožku opálí a zbaví stresu jako nikdo!

Skutečně potřebujete nový šatník na dovolenou?

Na dovolenou si každý rok balíte tři kufry, abyste pak stejně chodili oblečení ve dvou či třech oblíbených kouscích? Zkuste pro letošní rok provětrat svůj stávající šatník a nové koupit třeba jenom plavky.

Dovolená na poslední chvíli

Dost možná nákup dovolené necháváte na poslední chvíli. A tím můžete ušetřit skutečně tisíce, které můžete utratit za bohémský týden života na vysněném místě kdekoli na světě.