5 tipů na zahřátí v chladných měsících

Zima už je skoro tady, a zvláště jedinci náchylnější na studené a nevlídné počasí mohou snadno prochladnout. Existují ovšem drobnosti, díky kterým se udržíme v teple a snáze se vyhneme nachlazení a dalším zdravotním komplikacím. Jak se tedy nejlépe zahřát?

1) Špaldový či pohankový polštářek

Jestli jste se s tímto tradičním výrobkem ještě nesetkali, pak vězte, že si tento polštářek zamilujete. Nejen, že příjemně voní a je zajímavý na dotek, především se dá nahřát a udržuje teplotu. Polštářek můžeme nahřát třeba na radiátoru, některé polštářky jsou určeny pro ohřátí i v mikrovlnné troubě. Polštářek můžeme přiložit k libovolné části těla, kterou chceme prohřát.

2) Domácí zázvorový čaj

Nic nás neochrání proti zimě tak, jako pořádný a horký čaj. A pokud chceme být opravdu zdraví, můžeme si udělat čaj z čerstvého zázvoru. Jednoduše oloupeme kus zázvoru a ten poté nastrouháme na jemno do hrnečku. Zalijeme horkou vodou (ne zcela vřelou) a po chvíli dosladíme medem, popřípadě přidáme i kolečko citronu. Možná bude pro nás chuť čaje zprvu nezvyklá, ale vězte, že skutečně pomáhá!

3) Gelové ohřívací polštářky

V běžném prodeji jsou ohřívací gelové polštářky, které obsahují chemikálii v gelovém skupenství a malý kovový plíšek uvnitř polštářku. Po lehkém ohnutí plíšku nastává chemická reakce, kdy chemikálie uvnitř polštářku rychle tuhne a zároveň vydává teplo. Polštářek takto dokáže hřát i jednu či dvě hodiny! Největší výhodou ovšem je fakt, že jsou polštářky určeny k opakovanému použití. Použitý polštářek stačí dát na několik minut do vroucí vody, dokud je směs v polštářku opět nerozpustí. Po vyjmutí a vychladnutí lze polštářek použít opětovně.

4) Termo oblečení

Pokud jste ještě neobjevili výhody termo oblečení, je nejvyšší čas! Vhodný výběr tohoto oblečení vám může v zimních měsících opravdu pomoci. Funkční termo oblečení odvádí od těla pot a není nám proto zima. S nadsázkou by se dalo říci, že prosté termo tričko může zahřát mnohem více než obyčejná tlustá mikina či svetr.

5) Domácí polévky

Listopad je časem polévek! Receptů je mnoho, nebojte se experimentovat a uvařte si chutnou polévku na zahřátí kdykoliv bude příležitost. Skvělá je třeba česnečka, zelňačka či bramboračka. A je jen na vás, jestli bude polévka spíše zdravá, nebo poctivě zahuštěná smetanou. Určitě si pochutnáte!