Domácí tvarůžková pomazánka

Ať už tvarůžky milujete nebo k nim máte spíše neutrální vztah, věřte, že tuto pomazánku si dozajista zamilujete. Její příprava je velmi jednoduchá a je opravdu výtečná!

Na tvarůžkovou pomazánku budeme potřebovat:

  • 2 balení olomouckých tvarůžků
  • 2 pomazánková másla
  • menší červenou cibulku
  • palici česneku (pokud máte rádi, klidně i víc)

Pro přípravu rozhodně doporučujeme pravé olomoucké, potažmo loštické tvarůžky – jejich chuť je opravdu skvělá a pomazánka bude správně výrazná. Tvarůžky vybalíme, vložíme do misky či hlubokého talíře a lžící či jiným vhodným nástrojem rozdrtíme nadrobno. Chce to trošku síly a času, ale za chvíli máme hotovo.

Do nadrcených tvarůžků přidáme pomazánkové máslo a smícháme. Poté si nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do pomazánky. Oloupeme česnek a pomocí drtiče jej také přidáme nadrcený do pomazánky. Vše promícháme a ochutnáme, zda je pomazánka dostatečně výrazná – pokud ne, přidáme ještě česnek.

Pomazánku podáváme na čerstvém krajíci chleba ve vrstvě o stejné tloušťce, jako má samotný krajíc. Tak si pomazánku nejlépe vychutnáme. Dobrou chuť!