5 tipů jak zaručeně zůstat klidní

Už se vám stalo, že vás někdo pořádně vytočil a vy jste se nechali ovládnout vztekem? Také byste rádi věděli, jak si v takových situacích pomoc a chtěli byste zůstat klidní? Tak to je pro vás tento článek jak na míru ušitý kabátek! Zde je pro vás sepsáno 5 nejrychlejších technik, které vám pomohou vyřešit tyto situace, jež s vámi do dneška lomcovali. 

1. MYSLETE SI SVÉ

Pokud přijde někdo s názorem, s kterým nesouhlasíte – nenechte se rozhodit a určitě se nenuťte přejímat něco, čemu nevěříte. Uvědomte si, že co člověk, to jiný názor a tak máte nárok na svůj vlastní názor, aniž byste se za to museli někomu omlouvat. Nežijeme v době, kdy nemůžeme vyjádřit své vlastní vize a myšlenky a proto je důležité uvědomění, že si můžeme myslet své, aniž bychom se za to měli cítit nějak provinile či špatně. Ne, už nejsme v době, kdy by nás ukamenovali za to, co si myslíme. A díky bohu za to!

2. ROZDÝCHEJTE TO

Jestliže na sobě začnete pociťovat vztek, tak nejlepším řešením, jak si s tím poradit je váš dech. Tudíž vypusťte všechny myšlenky, kterými se v danou chvíli zaobíráte a soustřeďte se pouze na svůj dech. Provádějte hluboké nádechy a hluboké výdechy, které vás zaručeně do krátké chvíle uklidní na tolik, že si pak hravě s nepříjemnou situací poradíte. Tuto techniku můžete využít úplně při jakémkoliv problému, který se vám přihodí. Je to nejlepší řešení, které vás dokáže okamžitě navést na úroveň klidu.

3. BĚŽTE DĚLAT NĚCO JINÉHO

Ano, i to může pomoci v době, kdy se přestáváte ovládat a začínáte upouštět páru, jako konvice na vaření. Ještě, než stačíte vybouchnout, tak běžte raději dělat něco jiného. A aby to bylo alespoň trochu se smyslem, tak ať je jiná činnost, kterou půjdete dělat, alespoň pořádná zábava! Neboť bez zábavy by dalo práci se nahromaděného vzteku v mžiku zbavit.

4. ZAKŘIČTE SI

Jestliže jste si zatím nevybrali ani jednu metodu na to, jak zůstat zaručeně klidní, možná pro vás zrovna tato bude ta pravá. Je totiž o pořádném vypuštění všeho negativního, co se v nás během toho vzteku nahromadilo. Jakmile to na vás přijde, popadněte nohy na ramena, ukotvěte se někde, kde máte absolutní soukromí, otevřete pusu a pořádně se vykřičte a to bez jakéhokoliv studu! Křičte naplno a tak dlouho, jak jen bude potřeba. Zaručeně si ulevíte.

5. VYBĚHEJTE TO

Jste li příznivcem sportů a i v případě, že vám to nic neříká, tato metoda je stejně spolehlivá, jako váš ranní budík. Když se dostanete do situace, kdy začnete pěnit, prostě to běžte vyběhat. Běh je aktivní činnost, při které vynaložíte dost energie a jelikož jste měli zrovna čerstvě nabito, tak to ze sebe při tom běhu pěkně dostanete ven a jako bonus můžete dokonce vidět i něco nového, záleží jen na vás, kam až doběhnete.

Hodně úspěchů s vaším hněvem a následným klidem. Někdy stačí se jen trochu povznést nad nepříjemné okamžiky a nehledat v nich nic víc, než jen životní zkušenost, která se stala, ale už se nemusí opakovat.