7 věcí, které vychytají vaši domácnost

Domov by měl být příjemným místem pro celou rodinu. Abychom se v něm cítili útulně, vybavujeme jej nábytkem, zútulňujeme jej dekoracemi a doplňky. V úklidu i v péči o náš komfort nám mohou vypomoct i následující vychytávky.

1. Robotický vysavač uklidí místo vás

Není nad to, když se pravidelného úklidu chytí někdo za vás. Opakovaně a bez reptání to může dělat robotický vysavač. Robotické vysavače jsou velmi oblíbené a využijí se především tam, kde není hodně překážek. Robotické vysavače u vás doma nezaberou příliš prostoru. V nabíječce budou připravené k úklidu kdykoliv si vzpomenete.

Nejlepší je, když robotický vysavač nastavíte na dobu, kdy doma nejste. Nebude vás rušit a vy si při návratu užijete pocit uklizeného bytu.

2. Robotický mop vycídí váš byt

Na podobném principu funguje i robotický mop, který za vás kromě vysávání i vytře. I robotický mop si můžete nastavit na konkrétní dobu. Může mít zcela pravidelný i nepravidelný úklidový režim. Důležité je, abyste vy byli s jeho úklidem spokojení. Stejně jako robotický vysavač i robotický mop vám ušetří spoustu času a energie, kterou můžete věnovat svým blízkým.

3. Čističku vzduchu ocení alergici

Zejména alergici ocení ve svém bytě či domu čističku vzduchu. Není hlučná, ani náročná na energii. Pořídit si ji můžete v několika variantách.

4. Kamerový systém ohlídá váš dům

Velkým pomocníkem může být i kamerový systém, který si napojíte do mobilního telefonu. Tak můžete mít bezpečnost vašeho domova plně ve vašich rukou. Kdykoliv na dovolené můžete zkontrolovat, zda-li se u vás doma neděje něco nepatřičného.

5. Mikrovlnná trouba jako nedocenitelný pomocník

Přesto, že má mikrovlnná trouba místo v každé domácnosti jisté, její pomoc se může brát na lehkou váhu. Přitom je nedocenitelným pomocníkem zejména maminek, které musejí nechat své děti doma samotné. Přihřát oběd si tyto děti mohou díky mikrovlnné troubě mnohem bezpečněji než na sporáku.

6. Žmolkovač jako zábava nejen pro dlouhé zimní večery

Také spoustu oblečení posouváte do zadních míst skříně jen proto, že už nevypadají tak dobře? Nový vzhled jim můžete dopřát díky malé a levné věcičce – žmolkovači. Je malý, snadno přenosný a tak praktický. Díky němu hravě odžmolkujete všechno vaše prádlo. Třeba při sledování oblíbeného seriálu.

7. Kuchyňská minutka povýší vaše kuchyňské umění

Kolik připálených obědů a večeří ještě podstoupíte, než si pořídíte jednoduchou kuchyňskou minutku? Tak malá, levná věc vám může ušetřit spoustu času i zklamání.